Cie Doedl

Ana Desetnica v Ljubljani

/4.-7.7/


Na povabilo Gledališča Ane Monro je v prestolnico že konec junija s cirkuškim šotorom, ki stoji v Parku slovenske reformacije, prispela srbsko-hrvaška umetniška iniciativa CirkoBalkana, s katero aktivno sodelujemo v okviru platforme za promocijo in razvoj sodobnega cirkusa in uličnih umetnosti CPuP.

V festivalskih dneh bo šotor eno od mnogih prizorišč (zemljevid), na katerih bo nastopilo več kot 100 uličnih umetnikov iz 18 različnih držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Litva, Francija, Italija, Avstrija, Nemčija, Ukrajina, Rusija, Kolumbija, Nizozemska, Grčija, Velika Britanija, Belgija, Brazilija, ZDA, Španija). Po lanskoletnem uspešnem sodelovanju nadaljujemo z izmenjavo umetnikov s partnerskim festivalom Nord nach West iz Nemčije, v okviru katere letos gostimo Elaboe (predstava Šah Mat), pri njih pa bo to poletje gostovala  umetniška skupina Globus Hystericus (predstava Pot v Tadam). Povezali smo se tudi z italijanskim festivalom Aprodi, s katerim bomo izmenjali predstavi Pekel (Baby Gelido bodo v Ljubljani gostovali 6.7. ob 22.30) in Aquariom (Aerial Circus bo v Trstu gostoval 26.8.). Najbolj spektakularna predstava letošnje Ane Desetnice, ognjeni šov nizozemsko-francoske skupine Cie. Doedel Zadnja simfonijase bo 5.7. ob 22.30 odvila na dvorišču Dijaškega doma Tabor.

Za festivalsko kuliso bo z urbano scenografijo spet poskrbela Irena Pivka, po lanskoletnem dobrem odzivu obiskovalcev na dnevno sobo sredi ulice, pa bomo letos – v sodelovanju z ljubljansko Snago (Centrom ponovne uporabe) in vrhniško Komunalo (DEPO-jem) – festivalski prostor s kosi pohištva, preprogami in domačnimi drobnarijami opremili kar vsak dan! V dnevni sobi se bo na festivalski petek odvil tradicionalni piknik, v času katerega bodo potekale tudi različne delavnice.

V okviru umetniškega programa bo letos v Ljubljani potekal natečaj za nagrado URBana LJUBLJana 2018 za najboljšo predstavo domačih uličnih umetnikov, vzporedno s festivalom pa se bo odvijala mednarodna interdisciplinarna delavnica za mlade IzPOSTAVI se V javni PROSTORŽe četrto leto zapored bodo v dopoldanskem času potekali Pogovori z umetniki, ki jih bo vodil Samo Oleami.

Vse dni gostovanja Ane Desetnice 2018 v Ljubljani bo potekala tudi intenzivna friendraising akcija Zbiramo ZA ANINE NOVE ČEVLJE, s katero želimo s pomočjo obiskovalcev zbrati del sredstev za svoje delovanje.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite. Se vidimo na ulici!