Tabletol

Tabletol


Naša najnovejša predstava Tabletol je bila primarno zasnovana za zdravstveno okolje. A se je že kar na premieri pokazalo, da so zgode in nezgode med zdravniki, pacienti in medicinskimi sestrami zelo privlačne in zanimive tudi za splošno občinstvo.

Nenazadnje smo vsi kdaj pacienti, kajne!


V sredo, 13. in 20. marca ob 19.00, vas zato vabimo k ogledu predstave v naših prostorih na Trgu Prekomorskih brigad 1 (v neposredni bližini Kina Šiška).


VSTOPNINE NI, BOMO PA ”DELALI NA KLOBUK”!

Poleg gotovine sprejemamo tudi izpolnjene obrazce za odmero 0,5 % dohodnine in elektronska nakazila. Vaši telefoni so zato toplo vabljeni, vendar vas prosimo, da jih med predstavo utišate.


S predstavo Tabletol nadaljujemo trend kreiranja produkcij za specifično občinstvo iz ne-kulturnih okoljih, kot so turizem (Ljubljanske zgodbe, 2013), šolstvo (Od-govor-nost, 2015), gospodarstvo (Proslava po meri, 2018) in zdaj torej tudi zdravstvo. V predstavi trije vrhunski ulični umetniki uprizorijo različne (vsakodnevne) situacije, v katerih odsotnost ustrezne komunikacije ovira odnos na relaciji pacient–medicinska sestra–zdravnik. Zadnji prizor je zasnovan kot modificirana oblika t. i. forumskega gledališča in je nekakšna mini delavnica komunikacije.

Tabletol sicer ni Bolnica na koncu mesta, je pa zabavna in poučna predstava. Tudi v njej nastopajo Dr. Sova, Dr. Jazbec, Dr. Orlova ter sestre Adelina, Snežana in druge. Seveda pa sta tu še pacienta Zdravko Dren in ga. Zaleteljeva.

Komentar enega od zdravnikov, ki si je ogledal premiero: »Boleče resnično!«


Naslov predstave je enak imenu zdravila, ki ga je izdelala GAMmedica, farmacevtska sekcija Gledališča Ane Monro. TABLETOL je prvo zdravilo, ki pomembno zmanjšuje ali pa celo povsem odpravlja črno-bele reakcije na različne življenjske situacije in zagotavlja bolj rožnat pogled na svet, zato lahko prepreči vsaj situacije, ki so uprizorjene v predstavi. Ogled te lahko povzroči neželene stranske učinke, kot so zardevanje ter neprijetni spomini na osebne reakcije v preteklosti, zato se pred ogledom posvetujte s svojo vestjo in z egom.


Režija: Barbara Kapelj

Avtorja besedila: Barbara Kapelj in Goro Osojnik

Strokovna podpora: Nina Pokorn, dr.med.,spec..druž.med. in Barbara Polajnar.

Igralci (in soavtorji): Manca Uršič, Silvia Viviani in Goro Osojnik.

Kostumi: Barbara Kapelj in igralci.

Glasba: Brane Zorman.

Produkcija: Društvo Gledališče Ane Monro, zanj Goro Osojnik © 2019.

Izbrane fotografije

 

20190117 195048

 

20190117 194420


20190117 205234


Img 20190117 191141 2 (1)


Tabletol Skatla


Img 20190117 220455