monro_logo

PO ANI PLAMENITI 2017

AP 2

Ana Plamenita je letos prvič vzplamtela, ko je na nebu plaval prazen mesec. V soboto, 18. novembra 2017, je od 17.00 do 21.00 gorelo, brlelo in svetilo na Špici, v neposredni bližini Ljubljanice, reke sedmih imen, ki je dogodku pridala še dodaten čar. Iz preprostih materialov smo po idejni zasnovi Petre Nartnik spet ustvarili ognjeni ambient, ki je v temi čarobno zažarel, pogled nanj pa je bil čudovit tudi z nasprotnega brega. 
 
AP 4

Kljub hladnemu jesenskemu večeru, je festival noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita 2017 pritegnil nepričakovano veliko število ljudi – po naši oceni več kot 1.000, kar je največ do sedaj. Obiskovalci so lahko med sprehodom po pravljičnem ambientu srečali deklico z vžigalicami ali veščo, ki zbira sanje, prisluhnili eterični glasbi, si ogledali žongliranje z ognjem in občudovali iskrive podobe, ki jih je z žerjavico v zraku ustvarjal eden od naših umetnikov. Veliko zanimanja je požela tudi šola za vile, v kateri so obiskovalci z uspešno opravljenimi nalogami lahko dobili krila, ves večer pa so v rokah in na glavah otrok in odraslih žarele laternice in svetleči klobuki, ki so si jih v ustvarjalnih delavnicah izdelali sami.  

AP 3

Obiskovalce so poleg umetniških intervencij navdušile tudi nad ognjem pečene kokice in priložnost oziroma možnost, da se ob lunini meni s spuščanjem čajnih lučk v (korito z) vodo ali z gledanjem v plamen energijsko očistijo.

Menimo, da je bila Ana Plamenita 2017 zelo uspešen dogodek, ki je med drugim pokazal, da si ljudje želijo več tovrstnih instalacij in prostorskih intervencij. Na Špici bo od 26. do 30. decembra 2017 prvič potekal tudi zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz 2017, in želimo si, da bi z njim v prazničnem decembru bolj zaživelo tudi obrobje mestnega središča.

Če ste Ano Plamenito 2017 zamudili, si oglejte čudovite podobe letošnjega festivala, ki jih je v svoj objektiv ujel naš dolgoletni sodelavec in priznan fotograf Luka Dakskobler.

FOTOGALERIJA

Za pomoč pri izvedbi festivala se zahvaljujemo celotni ''izvedbeni'' ekipi in umetnikom Silvii Viviani, Otonu Korošcu, Radi Kikelj Drašler, Aleksandru Kuzmiću, Slavku Trivkoviću in Kristini Debenjak.

 
© 2018 GLEDALIŠČE ANE MONRO / Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, Slovenija / +386 (0)59 366 163 / ana.monro@kud-fp.si