monro_logo

NASTOPAJOČI NA ANI MRAZ 2012

Mikromuvment_AnaMraz11_fotoLukaDakskobler

PROGRAM ANE MRAZ

mednarodni festival uličnega gledališča na mostu 

Ljubljana, Mesarski most

od 26. do 30. decembra 2012 in 1.1. 2013 med 19. in 21. uro

v sodelovanjem s Turizmom Ljubljana

 

sreda, 26. 12.

Gledališče Ane Monro: Moljerada    45'

The Beast: Wood Story          40'

Ian Deady (VB): Strašno nevarna ulična predstava           40'

 

četrtek, 27. 12.

The Beast: Wood Story          25'

Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel!        20'

Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha            20'

Ian Deady (VB): Strašno nevarna ulična predstava           40'

 

petek, 28. 12.

OGNJENICA – srečanje ognjenih artistov

Mitja Donik aka Fallgon: Fallgonova zima v plamenih        10'

Marijana Hadžić: Žhüpazame            5'

Rok Lesjak: Ognjena geometrija      5'

Mojca Mayr: Mokoški            5'

Elementali: Raje         10'

Čupakabra: Argonavti       15'

Mitja Benčina aka Hatana: Martial arts        5'

Cirkus pri koritu: Cirkus Kabare Central Ogreval (anticirkus antikabare)          25'

Ognjeno plesni koktajl: Juicy Flames            20'

 

sobota, 29. 12.

Eva Škofič Maurer: Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo 20'

Gavin Hay (AVS): Človek Leopard 40'

Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel! 20'

Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha 20'

 

nedelja, 30. 12.

Eva Škofič Maurer: Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo 20'

Gavin Hay (AVS): Človek leopard 40'

Gledališče Ane Monro: Moljerada 45'


torek, 1. 1. 2013

19:00 The Beast: Wood Story 40'

19:45 Gledališče Ane Monro: Moljerada 45'

 

 

OPISI NASTOPAJOČIH

 

Danijela_Krasevec_ognjasica_fotoRudiUran

OGNJENICA – srečanje ognjenih artistov

Novost letošnjega programa Ane Mraz je prvo, poskusno srečanje slovenskih ognjenih akrobatov. Tako bo v petek, 28. decembra, Mesarski most v znamenju ognja. Na pobudo Gledališča Ane Monro in pod vodstvom izkušenih ognjenih artistov Danijele Kraševec in Zorana Posinkovića se bodo zbrali številni slovenski ulični artisti, katerih sredstvo izražanja je ogenj. Namen srečanja je povezovanje slovenskih ognjenih artistov in skupin, ki bodo na krajši delavnici med sabo delili svoje izkušnje in ustvarjali. Pripravili bodo več solističnih nastopov, skupine bodo imele svoje predstave, izvedli bodo mini ognjeni cirkus kabaret in za konec še skupni ognjeni performans, katerega koreografijo bo prevzela plesalka Gea Erjavec.

ZORAN POSINKOVIĆ - Z ognjeno umetnostjo se ukvarja že 7 let. Sodeloval je s skupinama Ndo-Focu in Elementali, s katerima so pripravili številne predstave, od odrskih performansov do uličnih nastopov. Njegovi začetki so bili zaznamovani z vrtenjem pojev in bruhanjem ognja, nato je presedlal na palico, s katero sedaj obvladuje predvsem tehniko kontakta.

DANIJELA KRAŠEVEC - Njena pot se je začela s študijem umetnostne zgodovine, nato jo je zaneslo na potovanja, druženja s cirkuškimi artisti in na žonglerske konvencije. Z žongliranjem in vrtenjem ognja se ukvarja že 13 let. Raziskuje svobodno izražanje telesa skozi gib. Dela kot ognjena artistka na raznih zabavnih in slavnostnih dogodkih. Zadnjih 8 let se ukvarja tudi z ekološkim aktivizmom, raziskovanjem izročil domačih obrti (pletarstvo, šivanje, lončarstvo, kuhanje na odprtem ognju ...) in organiziranjem tovrstnih delavnic v naravi.

Na prvo srečanje ognjenih akrobatov so se odzvali artisti, katerih vsebina CV-jev je zelo raznolika:

-Taja Devii/ognjena plesalka/je profesionalna maskerka in stilistka ter menedžerka umetniškega programa za prireditve.

-Gea Erjavec/plesalka, koreografinja in performerka

-Boris Magdalenc/"Iskro bo skozi hang drum dihnil Ognjeni Jelen"

-Fallgon (Mitja Donik)/z ognjenimi performansi ali drugače povedano z resnejšo abstraktno ognjeno umetnostjo, kot soloperformer, se ukvarja že dve leti pol, veščine pa izpopolnjuje kar pri bližnjem Falskem gradu.

-Rok Lesjak/flow artist iz Maribora se z vrtenjem ognja – predvsem pojev, pa tudi palice – ukvarja ljubiteljsko

-Mokoshxi a.k.a. Mojca/se igra z ognjem in drugimi žonglerskimi rekviziti že vrsto let; v Sloveniji deluje v društva KuKu in samostojno, sodeluje pa tudi pri mednarodnih projektih.

-Žhüpazame (Marijana Hadžić)/zase pravi, da je le povprečna punca s povprečnimi problemi, ki deluje v Sloveniji in tujini.

-Elementali/vrtalska ekipa z Obale; klasičen ognjeni nastop kombinira s še bolj klasičnimi rekviziti.

-Čupakabra (Tadej Gorzeti, Saša Dežman, Andraž Teran, Rožle Bregar, Simona Žnidar, Jernej Žnidar)/njihove dinamične žonglerske predstave so pretkane z žongliranjem, plesom, humorjem in manipulacijo ognja; Čupakabra krivi gravitacijo in slika nove svetlobne svetove; v vsakdanjo sivino piha mavrice ...

-Hatana a.k.a. Mitja Benčina/je ognjeni mojster, ki razvija nastope glede na prizorišče; pri njegovih nastopih je poudarek na povezavi giba in ognja skozi glasbo na določeno tematiko. Tema nastopa na Ani Mraz bo martial arts.

-Cirkus pri koritu/Veliki direktor Cirkusa je poostril varčevalne ukrepe in se odločil, da bo decembrski kabare potekal na prostem. Izračunal je namreč, da bodo na ta način stroški ogrevanja znašali 0,00 % cirkuškega proračuna. Tej odločitvi je botrovala tudi njegova Presvetla žena, miss bradatih žena, ki mu je  povedala, da so na takšnih festivalih zmeraj prisotni Pomembni Ljudje. Glede na to, da nikoli ni opustil želje po kandidaturi za župana, je genialno povezal neprijetno z nekoristnim.

Kabare bo potemtakem gostoval oz. bolje rečeno zmrzoval na Mesarskem mostu. Mesa ne bo, razočaranje bo.

-Ognjeni plesni koktejl/je nastal v okviru projekta srečanja ognjenih artistov.
V predstavi Juicy Flames boste videli sočne detajle iz sveta ognja in plesa.


Moljerada_Manca_foto_Bojan_Okorn

Gledališče Ane Monro: Moljerada

Gre za projekt, ki ga v Evropi vodi priznan francoski ulični umetnik Jean-Luc Prevost. Molierova dela so vedno vir navdiha, a kaj se zgodi, ko posamezni deli njegovih komediji zaživijo v novi, samostojni ulični predstavi? Jean-Luc Prevost je predelavo Molierovih del izvedel že v Avstraliji, Franciji in Kirgiziji in skupine, s katerimi je sodeloval so vsakič znova navdihnila druga njegova dela. Tako so nastale zelo različne predstave, a prav v vseh je prepoznan Molierov slog, značaji, ki jih prevzamejo junaki in protagonisti ter velik vpliv commedie dell’arte.

In tako so januarja 2012 tudi GAM-ovci v roke dobili Molierova dela ter vsak zase izbirali navdihe. Tisti kar je čar tega francoskega dramatika, je to, da njegove komedije pravzaprav že same po sebi tvorijo skupno rdečo nit – gospodar, služabnik in spremljevalno osebje se vsakič znova pravzaprav soočijo z enim ključnih problemov – vprašanje je le, kateri do  sedmih smrtnih grehov je takrat vodil Molierova razmišljanja. Tako pravzaprav tudi nepoznavalci Molierovih del ob spremljanju predstave ne boste nič prikrajšani. In kaj si je zardečo nit vzelo Gledališče Ane Monro … staro dobro hinavščino!

Zasedba Moljerade: Goro Osojnik, Matjaž Ocvirk, Luka Korenčič, Katjuša Kovačič, Manca Uršič, Tea Vidmar in Urška Ličef.


Woodstory

The Beast: Wood Story (movement & sound performance)

Dana Auguštin & Aleksandar Kuzmič

Wood story

One night I closed my self in a box.

The night was long.

When I woke up and opened it

I found my self in the woods.

"Finally!" I said and stepped outside.


Ian_Deady

Ian Deady (VB): Strašno nevarna ulična predstava

Britanski umetnik, z več kot deset let izkušenj nastopanja na ulici, zadnja štiri leta živi v Italiji. V Torinu je obiskoval cirkuško šolo Vertigo. Njegova strašno nevarna ulična predstava se bo začela z zbiranjem obiskovalcem. Ti bodo sledili njegovi mimiki, ne bodo se mogli upreti interakciji in ne bodo mogli zadrževati smeha. Ko mu bodo praktično jedli z dlani bo Ian Deady odprl svoj strašno nevaren kovček …


Endvatri

Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel!

Predstava črpa inspiracijo iz tradicije italijanske komedije in fizičnega gledališča. Endvatri so trije energični in vzneseni igralci, ki za svoje predstave ne potrebujejo velikih gledaliških odrov in razkošnih scenografij. So igralci, ki ne čakajo na svoje občinstvo, ampak si ga raje poiščejo kar sami in na miniaturnem prenosnem odru uprizarjajo spektakularne zgodbe polne specialnih  efektov nepredstavljivih razsežnosti. Za njih noben oder ni premajhen in nobena zgodba prevelika.

Avtorji in igralci: Justin Durel, Alenka Marinič, Anja Bezlova


SUGLA2012fotoLukaDakskobler-20

Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha

Minister za zdravstvo opozarja: Osvobajanje duha preprečuje raka, želodčne čire in znake prezgodnjega staranja. Ekskluzivna predstavitev revolucionarnih metod, ki so očarale celotno severovzhodno Skandinavijo! Reklamacij ne upoštevamo! Predstava Agencija za osvobajanje duha

je nastala med izobraževalnim modulo v Šugli, pod mentorstvom uličnih umetnikov, režiserjev Jaše Jenulla in Vide Cerkvenik Bren iz skupine KUD Ljud. Ob njunem t. i. Ljudovem laboratoriju pa je imela istočasno svoj gibalni modul plesalka in koreografinja Vita Osojnik. Vsi trije mentorji so odprli svoje delavnice tudi za nekdanje učence Šugle in tako so vsi skupaj kot zaključek modula pripravili omenjeno predstavo. Prva različica predstave Agencija za osvobajanje duha je bila predstavljena na Prešerni Ani, sledil je razvoj med študijskim letom, ponovitev na Ani Desetnici in tokrat nas še izpopolnjena verzija ustvarjalnega dela Šuglarjev čaka na Ani Mraz.


Clovek_Leopardi_foto_Bojan_Okorn

Gavin Hay (AVS): Človek Leopard

Človek leopard je kot lik iz risanke. Pred očmi in ob pomoči občinstva manipulira zgradi skoraj štirimetrski jambor in na njemu izvaja neverjetne akrobacije in žonglaže…


Eva_Skofic_Maurer

Eva Škofič Maurer: Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo

Striptizer Miha se prvič predstavlja na Ani Mraz. Izobraževal se je v Las Vegasu pri priznanih mentorjih: Mr. Long, Horny Bobby, Mr. Vulcano, Mrs. Showtime in Nick Big Stick. Svojo dejavnost redno predstavlja v klubu Afrodita, vodi pa tudi delavnice v Kranju vsak torek od 16h-19h – prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Živi v Horjulu pri mami, v prostem času se ukvarja s sončenjem. 

Nastop oblikujejo: David Dolamič, Eva Škofič Maurer in Tomaž Lapajne Dekleva.

 
© 2018 GLEDALIŠČE ANE MONRO / Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, Slovenija / +386 (0)59 366 163 / ana.monro@kud-fp.si